Flammet, exclusief dealership

Specialiteiten

Flammet, exclusief dealership

Flammet, exclusief door Stone

 

Offerdal, a.k.a. Flammet, is afkomstig uit Zweden. De naam verwijst naar een plaatsje dat ligt boven de E14 van Trondheim (Noorwegen) naar Ostersund (Zweden). Flammet is een van de allersterkste materialen die beschikbaar zijn. Dat maakt deze natuursteen geschikt voor nagenoeg alle toepassingen.

De groeve is al ongeveer 50 jaar in ontginning, waaronder een goede 30 jaar onder de koepel van de groep Stone.

In de jaren 70 beleefden de groeve en de fabriek hoogdagen. Het materiaal werd geroemd en geprezen omwille van zijn voornoemde kwaliteiten. Als het sterk moest zijn, dan moest het Flammet zijn. Echter, twee problemen dienden zich aan.

Enerzijds ontstond een gebrek aan materiaal: de ontginde locatie was leeg. Anderzijds kwamen met de mondialisering steeds meer goede en goedkopere alternatieven op de markt. Flammet, met zijn moeilijke ontginning in een Europees land met hoge loonstandaarden, kreeg het hard te verduren.

Geologen vonden echter een nieuwe kwartsader waaruit men vandaag nog steeds ontgint. De groeve is gezond, en klaar voor de toekomst!

 

 

Groep Stone heeft een rijk verleden met leverancier Minera uit Scandinavië. Meer in het bijzonder behoorde het Zweedse bedrijf Skiferbolaget (dat nu behoort tot de groep Minera, en instaat voor de ontginning van ‘Offerdal’ aka Flammet) meer dan 40 jaar tot de Stone groep onder Ludo Van Passel.

Sinds toen wordt het materiaal Offerdal onder de naam Flammet wereldwijd exclusief door Stone gecommercialiseerd. Enorme projecten, van de Benelux tot Guadeloupe, van Seattle tot Japan, zijn het resultaat van deze inspanning.

Toen Ludo Van Passel besliste om zijn bedrijvengroep te verkopen kwam Stone Londerzeel in handen van Rinaldo Castelli en werd Skifferbolaget verkocht aan de Zweedse groep Minera.

Ondertussen beschikt Stone opnieuw over het alleenverkooprecht van Flammet. Niet alleen de voorgeschiedenis maar ook de uiterst goede verstandhouding tussen Stone en Minera hebben ertoe geleid dat de bedrijven samen besloten hebben om zich in te zetten voor de promotie en verdeling van een schitterend materiaal, FLAMMET.

 

La Défence, Parijs

 

City Hall, Seattle

 

Van Abbe museum, Eindhoven

 

 

Flammet blijft een absoluut uniek materiaal. Met de opmars van centra voor onthaasting en lichaamscultuur (type Wellness, Spa etc.) vindt Flammet een nieuwe, dankbare toepassing. Hier wil men doorgaans een materiaal wat niet alleen resistent is in vochtige omgevingen, ook komt Flammet tegemoet aan de vraag naar een natuursteen die in zijn brute schoonheid refereert naar haar oorsprong, de natuur. De warme rustgevende kleur met karakteristieke schittering zijn daarbij een esthetische extra.

Stone is er dan ook van overtuigd dat het materiaal een bijzondere plaats verdient in het gamma.

 

 

Naar aanleiding van de hernieuwde samenwerking, vlnr Rinaldo Castelli (algemeen directeur Stone, Rene Rabaey (Commercieel directeur Stone), Bãrd Lohne (Group Controller Minera) en Harald Tverberg (Commercieel directeur Minera) 

 

Klik hieronder voor de technische fiche en meer realisaties.

Nieuw in het gamma

Speciale aanbiedingen